maart 7, 2017

RanPak B.V. – Case study

Ranpak B.V. in Heerlen is een zelfstandige dochter van de gelijknamige Amerikaanse onderneming. Met circa 200 medewerkers is Ranpak B.V. verantwoordelijk voor de productie en verkoop van milieubesparende verpakkingsmaterialen en –systemen in heel Europa, Azië en Australië. Door de even unieke als simpele verpakkingsoplossingen heeft Ranpak B.V. internationaal naam gemaakt als innovatieve trendsetter. Op dit ogenblik is Ranpak B.V. één van ’s werelds snelst groeiende producenten in de verpakkingsindustrie.

Het proces voor kwaliteitsdocumenten en procedures verliep binnen Ranpak volledig op papier, met alle nadelen die bij deze werkwijze horen.  Om deze reden heeft Ranpak gekozen om de kwaliteitsdocument beheer oplossing van ShareOne  in te zetten.  Deze oplossing ondersteunt medewerkers bij het gezamenlijk werken aan de creatie, de beoordeling, de goedkeuring en de publicatie van kwaliteitsdocumenten.

Het helpt de gehele document life cycle van een kwaliteitsdocument te bewaken door middel van een volledig geautomatiseerde goedkeuringscyclus.

Het biedt alleen aan de juiste functionarissen binnen Ranpak toegankelijkheid tot deze kwaliteitsdocumenten en zorgt dat de inhoud gewaarborgd blijft dankzij de autorisatiefunctie.

Met behulp van de gerealiseerde oplossing kunnen medewerkers bij Ranpak op eenvoudige wijze zelf structuur aanbrengen aan de oneindige stroom documenten die zij dagelijks bewerken, beheren, distribueren en publiceren. Daarnaast integreert de oplossing alle aspecten van de documentcreatie, -productie, -distributie, ontvangst, -archivering en updates van gegevens in alle bedrijfsformulieren waardoor de best mogelijke prestaties kunnen worden gerealiseerd ten aanzien van de kwaliteit, de effectiviteit, de doorlooptijd en de kosten.

Naast de kwaliteitsbeheer oplossing heeft Ranpak zich ten doel gesteld om haar papierenprocesstromen in grote getale te digitaliseren middels digitale formulieren en workflows. ShareOne ondersteunt Ranpak bij dit vergaande digitaliseringsproject. Ranpak zet voor de workflows en formulieren de Nintex add-on software in. ShareOne bezit de vereiste kennis van de Nintex software om dergelijke vraagstukken optimaal te kunnen invullen.

Erwin Heesemans (Quality Manager, Ranpak) schudt Joris Neven (Consultant, ShareOne) de hand op een succesvolle en prettige samenwerking! Leuk detail zijn de uitgewerkte (Nintex) worfklows op de achtergrond.