Ontdek de toekomst van de Teams digitale werkplek

1. Context IQ voorspelt, zoekt en denkt met je mee

Wanneer u al een tijdje gebruik maakt van de diensten van Microsoft weet u dat Microsoft telkens blijft vernieuwen en ontwikkelen. Tijdens het jaarlijkse Microsoft Ignite event laat Microsoft de nieuwste ontwikkelingen zien die we in de loop van de tijd kunnen verwachten. Ook dit jaar zijn weer  tal van nieuwe functionaliteiten getoond waar wij op staan te poppelen. We nemen u graag mee in deze ontwikkelingen. 

Met de nieuwe technologieën van Microsoft worden we verrast met een functionaliteit die uw werk sneller en eenvoudiger maakt. Microsoft komt namelijk met Context IQ, een slimme functionaliteit die voorspelt, zoekt en met je meedenkt in dagdagelijkse werkzaamheden.

Deze functionaliteit zien we terug in de editor, waarmee we nu al gewend zijn dat grammatica en zinsopbouw worden gecontroleerd en gecorrigeerd. Met Context IQ wordt een volledig nieuwe laag aan de editor toegevoegd.  

Terwijl u een bericht aan het typen bent snel een documentje als bijlage toevoegen? 

Context IQ stelt automatisch bijlages voor om aan uw mail toe te voegen, op basis van de besproken onderwerpen of de samenwerking die u eerder met de collega hebt gehad. Hiermee is het zoeken in mappenstructuren naar het juiste document verleden tijd. 

In Teams wordt deze functionaliteit zelfs nog een stap verder doorgetrokken. Naast document bijlages, wordt het hier ook eenvoudig om informatie uit andere applicaties, zoals Dynamics 365, eenvoudig te importeren in een bericht (En deze worden dan ook nog realtime bijgewerkt!)   

Ook zal de editor automatisch potentiële mensen aandragen om te taggen (@naam) op basis van met wie u veel samenwerkt of met wie u al eerder contact hebt gehad over dit onderwerp.  

Tenslotte zal ook het plannen van afspraken een stuk eenvoudiger worden met Context IQ.  Direct vanuit uw mail kunnen de beschikbare momenten worden aangedragen waarop iedereen die in de mail betrokken is beschikbaar is. Zo hoeft u niet meer de agenda’s van iedereen afzonderlijk te bekijken en stelt u eenvoudig de volgende meeting voor!

Context IQ wordt verwacht in Q1 2022 en deze functionaliteiten zullen zichtbaar zijn in Outlook, Word en Microsoft Teams!

2. Soepel samenwerken met externen door Teams Connect

Wanneer u veel samenwerkt met externen, zijn gastaccounts u vast niet onbekend. Deze informatie-eilanden dient u apart te benaderen om te zien of een activiteit in de externe Teams plaatsgevonden heeft. Dit was tot op heden de enige veilige manier om met externen samen te werken via Teams. Met Teams Connect wordt het hiernaast ook mogelijk om met gedeelde kanalen aan de slag te gaan. Deze gedeelde kanalen verschijnen in dezelfde lijst als andere (interne) teams en maken communicatie, informatie deling en samenwerking mogelijk zonder dat er voor externe gebruikers een gastaccount aangemaakt dient te worden.

Teams Connect is vanaf Q1 2022 beschikbaar. (Deze functionaliteit is uiteraard te configureren/beperken naar wens van uw organisatie)

3. Meer mogelijkheden tijdens events & webinars

Teams blijft haar positie op het gebied van digitale communicatie ontwikkelen en versterken. Ook tijdens de volgende update zullen een aantal handige updates plaats vinden:

  • Maak gebruik van de ‘Green room’ om voor de start van een Webinar eerst te spreken en oefenen.
  • Meer Q&A functionaliteiten zoals het achter de schermen bepalen welke Q&A vragen worden getoond aan de deelnemers.
  • Meer organisatorische mogelijkheden tijdens het Webinar, zoals bepalen welke sprekers in beeld komen.
  • PowerPoint live komt met nieuwe mogelijkheden, zoals de mogelijkheid tot het automatisch vertalen van slides voor een publiek dat verschillende talen spreekt (Ook beschikbaar in normale meetings).

Deze veranderingen worden tussen nu en begin 2022 beschikbaar binnen uw Teams omgeving.

 

4. Bundel de krachten van de apps die u het meest gebruikt

Microsoft zet al tijden in op gemak van haar gebruikers. Dit doen ze door informatie-eilanden zoveel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld maar aan de functionaliteiten om binnen Microsoft Teams Word en PowerPoint te openen of  van alle andere apps die in de app bibliotheek van Teams worden aangeboden. Microsoft blijft inzetten op meer mogelijkheden om apps in Teams te benaderen en andersom. Voor applicaties zoals Dynamics 365 maar ook de externe apps zoals JIRA, Zoho en SAP is het binnenkort mogelijk om meer gegevens en connectiviteit rechtstreeks in uw workflow te brengen.

Deze aanpassingen zullen tussen nu en eind 2022 geleidelijk in Teams geïmplementeerd worden.