Uitgelicht: Nieuwe Teams updates aangekondigd tijdens Microsoft Ignite

Microsoft Ignite vond deze week plaats. Een groot jaarlijks event van Microsoft dat volledig in het teken staat van de nieuwste features en ontwikkelingen binnen de Microsoft-applicaties. Als ShareOne brengen we u graag op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen, hierom zetten we een aantal belangrijke Teams-veranderingen voor u op een rij:

1. Teams meetings

Dynamische aanpassingen op basis van activiteit
Teams rolt binnenkort een nieuwe slimme toepassing uit die automatisch de optimale indeling tijdens Teams meetings beheert. Op basis van de activiteit binnen de meeting, bijvoorbeeld het starten van een presentatie, het schrijven of ontvangen van een chatbericht, het activeren van de microfoon of uw camera, bepaalt Teams voor u de meest overzichtelijke weergave.

 

Bepaal uw weergavemodus

Naast de automatische lay-out aanpassingen die Microsoft Teams nu voor u kan bepalen, kunt u binnenkort ook zelf meer aanpassingen doen ten behoeve van uw weergave. Met een nieuwe button, ‘viewer switch’, bepaalt u gemakkelijk de weergave van de vergadering. De volgende opties zullen beschikbaar worden gesteld:

Bepaal uw weergavemodus

Naast de automatische lay-out aanpassingen die Microsoft Teams nu voor u kan bepalen, kunt u binnenkort ook zelf meer aanpassingen doen ten behoeve van uw weergave. Met een nieuwe button, ‘viewer switch’, bepaalt u gemakkelijk de weergave van de vergadering. De volgende opties zullen beschikbaar worden gesteld:

  • Together mode: Deze modus geeft u de mogelijkheid om met alle deelnemers tegelijkertijd te interacteren. Alle deelnemers worden weergegeven in de setting van een collegezaal, wat ervoor zorgt dat visuele afleidingen, zoals bewegende achtergrondbeelden, weg gefilterd worden.
  • Gallery at top: Met de modus ‘gallery at top’ zorgt Microsoft Teams ervoor dat alle deelnemers boven uw gedeelde content weergegeven worden. Het effect hiervan is dat een natuurlijker gesprek op gang komt, doordat u elkaar optisch aankijkt tijdens het videogesprek.
  • Focus: Deze modus verbergt de beelden van alle deelnemers, waardoor alle focus uit kan gaan naar de gedeelde content.
  • Full screen: Verander uw modus naar full screen om de vergadering in uw volledige scherm te laten zien. Op deze manier heeft u geen last meer van afleidingen van andere apps. 

Hiernaast komen ook een aantal features beschikbaar voor de presentator:

  • Standout: Met de modus standout wordt de presentator als silhouet voor de gedeelde content weergegeven.
  • Reporter: De reporter modus geeft u de mogelijkheid om de gedeelde content boven uw schouder weer te geven,
  • Side-by-side: de side-by-side modus toont de gedeelde content naast de beelden van de presentator.

PowerPoint Live

Voor het presenteren van PowerPointpresentaties komt Microsoft Teams met nog een mooie functionaliteit, namelijk PowerPoint live. Deze feature maakt het mogelijk om tijdens uw presentatie overzichtelijk zowel uw slides, als ook notities, chatberichten en deelnemers weer te geven. Deelnemers kunnen ook zelfstandig op hun eigen tempo door de slides heen navigeren of de schermlezer gebruiker, zonder dat de presentator hier last van heeft.

2. Webinar mogelijkheden binnen Teams

Deelnemersregistratie Webinar en e-mailbevestigingen

De trend van Webinars zet door en hier speelt Microsoft goed op in. Door de nieuwe opties die Teams vanaf aankomende maand bezit kunt u gemakkelijk via Teams (potentiële) deelnemers uitnodigen voor een Webinar. Met een flexibel aan te passen registratiepagina kunnen deelnemers zich aanmelden. Na registratie ontvangen bezoekers automatisch een e-mailbevestiging waardoor zij gemakkelijk aan het Webinar deel kunnen nemen.

Deelnemersregistratie Webinar en e-mailbevestigingen

De trend van Webinars zet door en hier speelt Microsoft goed op in. Door de nieuwe opties die Teams vanaf aankomende maand bezit kunt u gemakkelijk via Teams (potentiële) deelnemers uitnodigen voor een Webinar. Met een flexibel aan te passen registratiepagina kunnen deelnemers zich aanmelden. Na registratie ontvangen bezoekers automatisch een e-mailbevestiging waardoor zij gemakkelijk aan het Webinar deel kunnen nemen.

Hosting tot 20,000 deelnemers

Tot wel 1000 mensen kunnen deelnemen aan het door Teams gehoste Webinar, met opties als live reacties, beheer over chat, video en audio van de deelnemers en uitgebreide presentatie-opties. Willen meer dan 1000 mensen uw Webinar volgen? Geen probleem. Zodra meer dan 1000 personen het Webinar betreden zal er overgeschakeld worden naar de view-only modus. In deze modus, waar chat, audio en video automatisch uitgeschakeld zijn, kunnen tot wel 10,000 personen deelnemen. Tot het einde van het jaar heeft Microsoft aangekondigd dat dit getal zelfs tot 20,000 deelnemers opgeschaald wordt.

Download na het Webinar uw rapportage voor inzicht in de deelnemers

Na afloop van het Webinar stelt Teams een rapportage beschikbaar om meer inzicht te krijgen in de deelnemers. Vragen als ‘Wie hebben deelgenomen aan het Webinar?’ en ‘Hoe lang hebben de aanwezige deelgenomen?’ worden door deze rapportage beantwoord. Deze maand mogen we al met deze nieuwe functie aan de slag. Volgend kwartaal zullen hier nog meer aanvullende rapportagemogelijkheden aan worden toegevoegd.

3. Samenwerken binnen Teams

Teams Connect

Voor organisaties die veel in contact staan met externen is Teams Connect een echte eyecatcher. Teams Connect maakt het namelijk mogelijk om door middel van een onafhankelijk kanaal (primaire Teams-tenant van een individu) uw eigen medewerkers maar ook mensen uit andere organisaties veilig toegang te geven tot een gedeelde werkruimte. Hierbinnen kunnen zij als groep van meerdere teams samenwerken aan een project door te chatten, vergaderen, bellen, delen en real-time documenten te bewerken. Teams Connect is vandaag beschikbaar als privévoorbeeld en zal later dit kalenderjaar breed worden uitgerold.

Nog meer nieuwe toepassingen binnen Microsoft Teams nalezen? Bekijk dan onderstaande link.

What’s New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021 – Microsoft Tech Community

Meer Lezen?