Oplevering Digitale Werkplek bij Omnibuzz!

Omnibuzz , gevestigd in Sittard, is een gemeenschappelijke regeling van 32 Limburgse gemeenten en draagt zorg voor een goede uitvoering van het Wmo-vervoer.
Door kennis te ontwikkelen, gebruiken en te delen, verbetert Omnibuzz continu de kwaliteit van haar dienstverlening.
Met de nieuwe oplossing faciliteerde Omnibuzz betere samenwerking, regie op informatie en nieuws en vooral gemakkelijkere kennisdeling tussen medewerkers. Het nieuwe sociale (Share) intranet, ingericht door ShareOne helpt hen daarbij.

Tijdens een brainstormsessie met medewerkers uit de gehele organisatie bleek dat de huidige situatie te weinig ondersteuning bood op het gebied van digitale samenwerking. Er moest een intranet/werkplek komen met een sterke sociale component, zodat medewerkers gemakkelijk via die weg met elkaar in contact kunnen komen. En zodat ze gemakkelijk en snel content kunnen plaatsen, delen en terugvinden. Met een persoonlijke startpagina, waarop medewerkers voor hen relevant nieuws zien en waarop zij zelf snelkoppelingen kunnen plaatsen naar systemen en pagina’s die zij nodig hebben voor hun werk.

Op de dag van livegang presenteerde directeur Guido Vreuls aan zijn medewerkers de werking en achterliggende reden(en)  van het nieuwe samenwerkingsplatform (zie foto rechts). Omnibuzz is nu enkele maanden live met Share.Intranet en de medewerkers zijn hartstikke blij met de nieuwe oplossing. Momenteel breidt ShareOne de Office 365 functionaliteit verder uit met een Document Management Systeem, deze oplossing zal binnenkort worden opgeleverd.

Guido Vreuls (directeur Omnibuzz) presenteert aan de aanwezige medewerkers de nieuwe werkplek.