Zéér Geslaagde 1ste editie van ‘SharePoint Experience Day’!

Zéér Geslaagde 1ste editie van ‘SharePoint Experience Day’!

Ruim 55 belangstellenden hadden zich aangemeld voor de eerste editie van de ‘SharePoint Experience Day’ met als hoofdthema’s: SharePoint als Document Management Systeem, de wisselwerking tussen ERP en SharePoint, de mogelijkheden van Workflows i.c.m. SharePoint en Share.Intranet met hierbij de voordelen en mogelijkheden van een kant-en-klaar Intranet model. Er was een prettige mix aanwezig van zowel branches (w.o. zorginstellingen, industriële bedrijven, onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen) als functieprofielen (w.o directieleden, ICT Managers, beleidsmedewerkers en financieel managers).

Zij kregen van Wil Lennartz, Directeur ShareOne, een presentatie m.b.t. de mogelijkheden van SharePoint als document management systeem. Hij behandelde vragen als: Welke functionaliteit biedt SharePoint en waar zitten de valkuilen? Wat betekent een implementatie en welke vragen dienen organisaties zich te stellen als ze SharePoint strategisch willen inzetten?

Vervolgens werd door Lars Martens, Commercieel Manager ShareOne, een presentatie gegeven over het ‘nieuwe’ product van ShareOne, namelijk Share.Intranet! Hij liet tijdens deze sessie de voordelen en mogelijkheden zien van een kant-en-klaar op SharePoint gebaseerd intranet. De toehoorders kregen een goed beeld over hoe Share.Intranet de interne communicatie kan stroomlijnen en hoe deze mensen dezelfde informatie op hetzelfde moment verkrijgen. Conclusie van deze sessie was duidelijk: Share.Intranet is veel méér dan alleen een intranet, het is een Digitale Werkplek!

Na de pauze gaf Wil een inspirerende sessie over de integratie van ERP en SharePoint. ShareOne betoogt dat met name op de “samenwerkingsmomenten” in een business proces (gestructureerde) ERP data en (ongestructureerde) SharePoint content in relatie tot elkaar beheerd moeten worden en beschikbaar moeten zijn. ShareOne biedt (met een gerenommeerd partner product) een integratie-oplossing tussen ERP en SharePoint om vanuit de SharePoint gebruikers-interface beide werelden bij elkaar te brengen. Aan de hand van praktische, reeds gerealiseerde, voorbeelden werd dit aan het publiek aangetoond.

Aansluitend werd aan het publiek de mogelijkheden getoond over hoe Outlook (op zéér gebruiksvriendelijke manier) ontsloten kan worden met SharePoint. Zo lieten wij zien hoe documenten snel en intuïtief beschikbaar gesteld kunnen worden via de Outlook interface. En dat er tevens definitief een einde gemaakt kan worden aan het omslachtig opslaan en zoeken van e-mails in SharePoint! Conclusie was dat de adoptiegraad van SharePoint binnen organisaties gigantisch zal toenemen.

Tot slot kregen de toehoorders, de mogelijkheden van workflows en forms gepresenteerd: Wat zijn de opties? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten als je overweegt gebruik te maken van workflows i.c.m. SharePoint!

Aanvullende vragen uit de zaal maakten duidelijk dat de inhoud van de presentaties goed werden ontvangen. Ter afsluiting van de inspirerende middagsessie werd er nog lang na geborreld. Hier kon men nog napraten over alle opgedane kennis.

ShareOne kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde eerste editie van SharePoint Experience Day en dankt iedereen voor hun aanwezigheid. Gezien de positieve reacties zal ShareOne in het voorjaar van 2016 een tweede editie van SharePoint Experience Day organiseren. Wij hopen dan wederom veel geïnteresseerde deelnemers te mogen verwelkomen!

Had u geen tijd om SharePoint Experience Day te bezoeken? Onderstaand treft u een filmpje aan met een korte sfeerimpressie van de seminar. Leuk om even te bekijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *